vineri, 1 iulie 2016

Stellarium, o aplicatie planetarium gratuita

Stellarium este o aplicatie open source gratuita pentru computer. Va prezinta intr-o maniera realistica 3D cerul, afiseaza stelele, constelatiile, planetele, nebuloasele etc, insa afiseaza si alte informatii cum ar fi solul, atmosfera, peisaje s.a.m.d. Vei vedea toate acestea ca si cand te-ai uita printr-un telescop performant. Stellarium poate fi folosit ca si planetarium proiector.

Website autor
Dimensiune fisier: 137.65 MB
Licenta: freeware
OS:  Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10, Linux, MAC OS X, Ubuntu

Screenshots:
Stellarium, o aplicatie planetarium gratuita

Stellarium, o aplicatie planetarium gratuitaStellarium, o aplicatie planetarium gratuita

De ce sa utilizam Stellarium

Stellarium are foarte multe caracteristici care te vor uimi. Vei gasi o colectie impresionanta de stele, peste 60000, dar si un extra catalog cu 210 milioane de stele! Alte facilitati care mi-au placut si care sigur va vor atrage atentia, sunt asterismele si ilustrarea constelatiilor. In astronomie, un asterism reprezinta o forma imaginara pe cer realizata cu ajutorul trasarii liniilor imaginare intre anumite stele pe timpul noptii. Cu Stellarium vei vedea planetele si satelitii lor, nebuloasele, avand catalogul complet al lui Messier (pentru cunoscatori si pasionati de imaginea nebuloaselor), imagini realistice cu rasaritul si apusul soarelui etc.

Pe langa caracteristicile tehnice complexe, aplicatia Stellarium are o interfata simpla, putand face zoom puternic si controla telescopul asa cum doriti.

Descarca Stellarium utilizand linkul autorului. Dupa ce intrati in site, alegeti sa descarcati aplicatia in functie de sistemul de operare pe care il aveti instalat pe pc.

Related Posts

Stellarium, o aplicatie planetarium gratuita
4/ 5
Oleh