luni, 28 decembrie 2015

Download IrfanView Portable 4.41

IrfanView Portable, asa cum numele său indică în mod clar, este versiunea portabilă a aplicației populare IrfanView, de vizualizare a imaginilor. Fiind portabilă, oferă utilizatorilor cărora nu le place instalarea de aplicații pe sistemele lor, posibilitatea de a utiliza programul fără a-și compromite principiile. Puteți să il rulați de pe orice dispozitiv de stocare, inclusiv memory stick-uri și discuri optice.
Website autor
Licență: freeware;
Dimensiune fișier: 1.89MB
OS: Windows 9x/ME/NT/2K/XP/2K3/Vista/7/8/10

Screenshots:
Download IrfanView
Download IrfanView

Download IrfanView
Download IrfanView

Cum utilizăm  IrfanView Portable 
Descărcăm și extragem fișierul executabil pe un dispozitiv extern, ca să-l putem folosi cu ușurință pe mai multe computere. Când lansăm programul, se va afișa o fereastră ce seamănă mai mult cu un editor de imagine, având multe funcții în plus față de un vizualizator obișnuit.

La deschiderea unei imagini, aplicația o va afișa pe panoul frontal si vom observa că acoperă cea mai mare a interfeței, iar detaliile sale apar în partea de jos a ferestrei. Detaliile includ dimensiunea imaginii, procentul din dimensiunea afișată și data creării sau data modificării acesteia.

Programul ne permite să deschidem mai multe imagini în acelasi timp, iar în acest caz, deasemenea, vor fi afișate poziția imaginii curente în partea de sus a ferestrei. Din meniul File, putem vizualiza imaginile ca miniaturi sau ca expunere de diapozitive cu fișierele curente.

 
Putem deschide imagini ca HEX, ASCII sau fișiere RAW.  Deasemenea putem muta, copia, redenumi sau salva imaginile în diferite formate.


Din meniul Edit putem efectua multe lucruri, inclusiv crop, inserare text sau watermark. Spre deosebire de mulți editori de imagine care taie doar selecția, programul mi-a permis să tai zona din afara selecției.Putem ajusta imagini din meniul Image, de unde am constatat că programul funcționează ca un resize de imagine. În plus față de redimensionarea unei imagini, am avut posibilitatea de a modifica dimensiunea canvasului. 


IrfanView Portable acceptă mai multe plug-inuri pentru a-și extinde funcționalitatea. În funcție de plug-inul instalat, de exemplu, putem folosi funcția OCR,  crea PDF-uri sau să trimitem fișiere prin e-mail. 
Vizualizatorul de imagine IrfanView Portable ne ofera mai multe opțiuni de vizualizare, inclusiv afișarea sau ascunderea legendei, bara de meniu, bara de instrumente și bara de stare. In windows mode sunt multe opțiuni, iar lucrand cu ele va veti obișnui cu fiecare caracteristică a aplicației.

Concluzie

IrfanView Portable este și un image resizer gratuit, foarte util în editarea imaginilor. Puteți seta redimensionarea lor, diferite proprietăți pentru crop imagini și să specificați folderul dvs. preferat de salvare. Programul suportă mai multe formate de imagine și se poate ocupa chiar și de fișiere audio și video în funcție de plug-inurile instalate.

Descarcă IrfanView Portable.

Related Posts

Download IrfanView Portable 4.41
4/ 5
Oleh