vineri, 25 decembrie 2015

Descarca Open Live Writer 0.5.1.3-editor blog multiplatform

Fie că esti doar la început în domeniul blogging sau dorești să iti extinzi orizonturile, Open Live Writer este un program ideal pentru tine. Software-ul open source suportă platforme diferite de blog și îl poți folosi cu ușurință pentru a-ți crea și personaliza mesajele pe blog, pentru a se potrivi pe platforma țintă. Editorul gratuit Open Live Writer iți permite să compui mesajele offline și să le postezi atunci când le-ai terminat. 

Website autor
Licenta: freeware
Dimensiune fisier: 5.16 MB
Screenshot:
Descarca Open Live Writer 0.5.1.3
Cum utilizăm Open Live Writer

Când lansezi editorul, mai întâi este necesar să alegi serviciul de blog folosit. Poți alege între WordPress, SharePoint, Movable Type, Blogger, TypePad și DasBlog, printre altele. Software-ul apoi va deschide altă fereastră, în care vom introduce adresa blogului, numele de utilizator și parola. Dacă folosești un calculator personal, poti lăsa programul să iți rețină parola.

Programul începe cu crearea contul nostru atunci când facem clic pe butonul "Next". Vom alege apoi un nickname pentru blog și dăam clic pe butonul "Finish" pentru a salva datele.

Interfața principală a editorului Open Live Writer este similară cu alte editoare moderne de text, cum ar fi Microsoft Office, cu meniuri aranjate în stil panglică. Vom formata fonturile si paragrafele cum ne place și putem introduce cu ușurință hyperlink-uri, emoticoane, imagini și clipuri video. Avem opțiunea de a utiliza fișiere multimedia stocate local, pe web sau de la un serviciu video. Verificarea numărului de cuvinte se face la fel de ușor, ca un simplu clic pe butonul de pe partea din dreapta sus a interfeței cu utilizatorul. 

Cu toate acestea, software-ul are caracteristici suplimentare ce îl diferențiază față de alți editori text. Putem alege blogul creat pe orice platformă, suportă mai multe conturi, poți seta categorii, tag-uri și data postării. Din colțul din stânga jos a interfeței, putem alege ce vrem sa vizualizăm, de  exemplu, dacă ne-am dori să se afișeze Editare, Previzualizare sau Source window. Am putea previzualiza chiar fișiere multimedia înainte de a le introduce în postarea noastra. O multitudine de caracteristici foarte importante si utile pentru bloggeri. 

Programul include tabul "hartă" în care putem introduce ce locație dorim, să alegem vizualizarea potrivită,  panoramică, rutieră sau vedere aeriană. 

Fila "Blog Account" ne permite sa configurăm blogul nostru în moduri diferite, inclusiv descrierea sa, gestionarea comentariilor, alegerea temei și stabilirea diferitelor opțiuni pentru blog. Am putea, deasemenea, sa vizualizăm site-ul blogului nostru.
Când suntem încă în lucru la o postare, avem posibilitatea de a o salva pe calculatorul nostru, să o postăm ca un proiect(draft), sau draftul să țl deschidem cu un browser web pentru a-l edita online.

Concluzie

Open Live Writer face viața usoara pentru bloggeri. Poți lucra pe draftul postării fara să fii conectat, înainte de a-l trimite pe blog. Deasemenea, iți permite să salvezi proiectul și să-l continui altă dată dintr-o locație diferită.  

Descarcă Open Live Writer.

Related Posts

Descarca Open Live Writer 0.5.1.3-editor blog multiplatform
4/ 5
Oleh