sâmbătă, 21 martie 2020

ExifCleaner -Protejează-ți intimitatea!

Conform WIKIPEDIA Exif provine de la prescurtarea expresiei engleze Exchangeable image file format (în traducere: format comutabil pentru fișiere imagine). Este o specificație a metadatelor fotografiilor (datele despre fotografii), pe care aparatele foto digitale actuale (2011) le produc suplimentar pentru fiecare fotografie digitală propriu-zisă. Se aplică la fotografiile/fișierele cu formatele JPEG, TIFF Rev. 6.0 și RIFF WAV. Nu se aplică însă la formatele JPEG 2000, PNG și GIF.

Fotografiile digitale (mai exact: fișierele sau datele corespunzătoare) pot conține, pe lângă datele imaginii propriu-zise, și următoarele date de tip Exif, desigur invizibile la reproducere:
Data și ora
Expunerea și diafragma fotografiei
Marca aparatului de fotografiat folosit
Dimensiunea fotografiei, măsurată în pixeli și megabaiți
Dacă a fost folosit blitzul, și cu ce parametri
Detalii despre focalizare și zoom
Începând de prin anul 2009 chiar și coordonatele geografice ale locului unde s-a făcut fotografia, bazate pe un receptor GPS înglobat în aparatul de fotografiat; pe baza acestora programele actuale de prelucrare foto deduc automat localitatea cea mai apropiată și generează chiar în imagine data și localitatea,

ExifCleaner este un software care șterge metadatele străine pentru a vă proteja confidențialitatea - și, în acest sens, creează un stimulent suplimentar prin reducerea dimensiunii fișierului. Fiți siguri - nu există nicio reducere a calității imaginii. Programul folosește biblioteca ExifTool gratuită, open-source și are licență MIT care vă permite să o modificați dacă doriți.

Publisher: website   
Licenta: freeware  
Dimensiune fisier: 59.32MB
OS: Windows 7/8/8.1/10 (32-Bit/64-Bit)
Screenshot:
ExifCleaner -Protejează-ți intimitatea!

Cu ExifCleaner instalat pe sistemul dvs., puteți utiliza fluxul de lucru rapid și simplu zilnic pentru a elimina metadatele și geotagurile din: 
-fișiere imagine, inclusiv PNG, JPG, GIF și multe altele
-fișiere video, inclusiv MP4, M4A, MOV și multe altele
-fișiere PDF
-fotomontaje
-fxtensii FlashPix
-rofilele International Color Consortium (ICC)

Pe lângă protejarea vieții private, programul vă permite: 
-economisiți spațiu pe disc
-economisiți lățimea de bandă
-reduceți timpul de descărcare
-trageți și fixați fișierele
-procesați în mod automat fișierele necesare în mai multe nuclee de procesor
-reduceți tensiunea ochilor detectând automat modul întunecat al sistemului

ExifCleaner este un instrument foarte util care oferă un flux de lucru rapid și eficient pentru oricine lucrează cu fișiere de imagine, mai ales atunci când este nevoie să le partajați sau să lucreze în mod cooperant. Aplicația elimină metadatele pentru a proteja confidențialitatea și pentru a reduce dimensiunea fișierului.

Related Posts

ExifCleaner -Protejează-ți intimitatea!
4/ 5
Oleh